Another day at the office...

Efter en natt av polariska mått med -12*C och snålblåst så var det en slagen man som kröp in under täcket imorse med en chihuahua på magen och en boxer i ansiktet. Resten av cirkusen anlände 40 min senare och därefter blev det lite välbehövlig sömn... Upp som en lärka (missa det ställda alarmet med dryga timmen) och ut med Collin som verkligen lider nu i kylan. Stackaren kan inte gå nu när det är så kallt, hans ben krampar ihop så han inte kan röra sig vilket gör att han knappt ens kan göra sina behov längre..
Hoppas på mildare dagar snart!

Upp till GMBK för rastning ute på skjutfältet med Carro och Ozzy. Carro lever verkligen livet nu i snön. Hon far omkring som en fjällräv, käkar snö och försvinner ibland in i nån driva lössnö för att sedan hoppa ut som en avfyrad missil.

Det blev bara lite träning idag för att jag skulle hinna hem och laga mat innan jobbet tyvärr, kylan gjorde väl sitt till också. Börjar förstå att jag älskar vintern eller hur?

Lydnad med inkallningar, ställande, ljudgivning, hinderhoppning.... Det var en trött och mentalt avtrubbad husse som tränade idag. Snälla E hjälpte till med Carro så vi kunde kika på vad som behövs övas på. Imorgon är jag ledig så då ska vi köra skydd och sökmarkeringar. Det ska bli väldigt intressant och ser hur hon agerar i söket.

Avslutningsvis, en bild från inatt... Dexter och Carro har svårt att bestämma vem som ska bära spårlinan.


Hundar, hundar, hundar överallt...

Det var en ensam man som vaknade med enbart fyrfota sällskap imorse... Mr Dex hade firat med att bajsa ner hela köksgolvet. Han får se till att bli bra i magen snart, annars är han gratis igen. Det blev en städmorgon idag igen, torkning, moppning etc innan det bar av till GMBK.

Det var tyvärr övning ute på fältet idag så det gick inte att rasta av dom där. Istället så körde jag igenom lite lydnad med Carro, övade inkallningar och lite ställande. Det såg väl lite sådär ut på ställandet men lydnaden och inkallningen gick jättebra. Carro var med och vi hade SKITKUL ihop, hon var så glad och sprang omkring och tuggade snö varvat med att göra kaninhopp upp på mig :)

Sedan bar det av till Hovås för att hälsa på Elin, Nixa, Prince och Ozzy. Det blev en snabb session för upphämtning av Collins bur och vidare ner till havet för lite lek och rastning. Det var kallt, kallt, kallt och det blåste ganska rejält. Men vad gör det om man får bevittna Dexter välsigna en sten med sina fekalier? Hellre ute än i bilen som det gamla ordspråket lyder...

Nu sitter man på jobbet igen, lite mindre än 8 timmar innan man får åka hem och sova. Och runt 7 imorgon blir det finbesök, då slipper jag vakna med enbart fyrfots-sällskap :)

"Heeello sailorboy... You wanna party? You wanna bombom?":

"Jag är en hund, jag är en hund, jag är en hund, jag är en hund":

"FFFFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUU":


Ozzfest

Skön söndag blev det istället för gårdagens högt ställda ambitioner... Kom ur säng i precis lagom tid, slö frukost med scones och kaffe och så iväg till GMBK.

Det blev en alldeles ypperlig promenad med Team Dexter/Carro och sedan Team Nixa/Prince/Collin ute på skjutfältet. Carro och Nixa fördrev tiden med att spåra älg, Dexter med att träna "kom nu hit när jag ropar på dig", Prince travade förnöjt omkring med en boll och blev lycklig som ett barn vid jul varje gång han släppte ner den på marken och "hittade" den igen. Collin var dagen till ära också med ute på fältet och hans mål med promenaden löd; "men fan gubbar, vänta på mig... jag vill också vara med och leka".

Dagens fångst:

Nu är den äntligen död:


Nu går vi hem och anrättar mitt kap:

Efter våran promenad så blev det lite lydnad, inkall och bus.

Vi sprang på Carro´s syster Chili med husse Gunnar vilket var riktigt kul, vi stod och pratade en stund innan det vart tvunget att packa ihop hela kalaset. Jag, Carro, Collin och Dexter hem till mig och Elin, Nixa och Prince hem till sig. Det var dags att bana väg för dagens stora händelse, det kära återseendet av Ozzy! :)

Dexter är förlagd till Pinnharvsgatan nu när Ozzy är på besök. Ozzy, ja Ozzy... Vad ska man säga, vi sågs bara alldeles som hastigast nu ikväll. Det är Prince på centralstimula, det är full rulle + att han låter som en liten gris. Här är en liten bild som inte riktigt gör honom rättvisa men det är allt som finns för tillfället :)



En underbar helg har kommit till sitt slut, nu börjar jobbet igen... En fantastisk långvecka med 60 timmar Volvo Lundby kommer göra susen för träningslusten.

Vi avslutar med en gammal favorit i repris, inte helt korrekt handhavande av agilitytunnel...


Over and out!



Soffblogging...

Här sitter man, i soffan en lördagkväll...

Är precis hemkommen ifrån Lisebergshallen där det bjöds på The Zone Warriors, MMA-gala av bästa sort. Alla från min klubb, Gladius MMA skötte sig utmärkt och vann sina matcher. Vilken klass det är på pro-teamet, man blir mer än avundsjuk. Det behövs för motivationen att få se lite kvalité för att man ska orka pallra sig iväg till träningen nu i mörkret på dessutom helt värdelösa tider. Plus att jag alltid tappar gnistan när det gäller träning i november/december. Det slår aldrig fel, så fort det vänder mot vår så kommer lusten krypande igen. Nästa termin kommer jag kunna träna på fler och bättre tider och då jäklar, då kör vi!

Rent hundmässigt så var fredagen rätt slapp, det gjordes inget speciellt men det togs igen med bravur nu på lördagen.

Ut till Strekered och kvartett i uppletande. Dexter lallade omkring och visste inte riktigt vad, hur och varför han var ute i skogen. Men han fick löst det när poletten trillade ner och han kom in på rätt spår och tänk, han lär sig det lilla mongot :)

Nixa gjorde riktigt fint arbete ute i rutan och arbetade rutinerat och metodiskt. Carro stack som ett spjut på mer eller mindre alla sina grejer. Vi behöver köra ihop oss på det finstilta bara, men vi funkar bättre och bättre för varje gång och börjar bli ett riktigt fint team. Prince öste ju på som vanligt, han är all over the place och är förmodligen anledningen till att det togs fram Valium. Det är verkligen 200% på den killen och han är så rolig att se, vilket moment det än gäller...

Ett par avslutande inkallningar på Carro där vi hittat en riktigt fiffig metod där hon satsar fullt ös och tycker det e kul hela vägen innan det bar av till Olofstorp för lite klapp på GRAVID boxer och så vidare till Lisebergshallen för blod, svett och slagsmål.

Nu är det slut för idag, hundar ligger och sover lite här och var och Elin ligger och sover mot min axel. Life is good...

Imorgon bär det av ut på äventyr, mer om det längre fram... Det skall även tränas uppletade inomhus, kanske lite skydd samt ett riktigt långt, fint paralellspår.

Men nu får det vara nog, dags att sova....


Tick tock tick tock. That’s the sound of life passing you by...

Utmana mig i logistik, I dare you.

Ha en flickvän som jobbar precis tvärt om som dig själv, ha ett halvdussin hundar i lägenhet på tredje våningen varav minst en ska vara dålig i magen och försök tryck in både hundträning och quality-time på dom 3-4 timmar per dag man har tillsammans...

Stackars, stackars Elin har fått dras med en magsjuk Dexter nu i ett par dagar som trots rastningar alltid bestämmer sig för att skita i buren. Och slutar man jobba 06:00 på morgonen och bara vill hem och dö så är man förstås halvsugen på att göra rent en bur, tvätta alla täcken/filtar och rengöra bilen och sedan sig själv efter varje arbetspass. Så runt 08:00 var det en hyfsat trött E som krashade i sängen och förblev där till 14:00 :)

"En mysig promenad" hade vi bestämt dagen innan att dagens aktivitet skulle bli. Ett varv uppe på Safjället som är dryga 4 km motionsslinga, borde rimligtvis inte ta mer än 30 minuter att gå så har man ivf en timme att umgås innan det är dags för nästa arbetspass 18:00.

Jajamen!

1h 20 min tog det, Elin och Dexter behövde prata ett par gånger till följd av Dexters attitydsproblem mot saker som rör sig snabbt och jag och Carro behövde komma överens om att man går i samlad tropp när man är ute och går och inte med sträckt koppel och andnöd pga strypkedja. Summa summarum, i slutet av promenaden så gick Carro väldigt mycket bättre och Dexter kunde se bilar utan att känna nån form av jaktinsinkt.

Hets iväg för att köpa hundfoder och mat inför jobbet, hem så fort resten av världen och andra bilister tillät för en fantastisk halvtimme bara slappa i sängen, snacka och lyssna på musik.

1,5 minut senare hade Dexter bajsat ner hela köksgolvet och tyckte det var en bra idé att dessutom gå runt i sitt mästerverk.

Så.... 10 minuter TLC på väg ut genom dörren. Men jag klagar inte, oh noes... Jag skulle inte byta bort det för en sekund! Om det så är fyrfota eller tvåfotade, magsjuka mallar eller snarkande boxers. I <3 you all!

Lyckligtvis har vi hela långa helgen tillsammans och förhoppningsvis slipper vi hundar med rektala besvär allt för länge till så vi kanske tom hinner sitta ner och äta ihop utan att avbryta för kräk och bajs.

Sitter nu här och myser med Nixa och Prince  vid datorn, Carro och Collin sover ute i soffan och Dexter tar igen sig ute i köket. Den enda som saknas här är Elin, hon jobbar... Men det är lungt, du vet och jag vet <3

Life is peachy...



Vart tog världen vägen?

Idag bar det av ner till Strekered utanför Lindome. På menyn frestades det med uppletande och spår.

Ett snabbt stopp på Huveröds i Kållered för inhandling av spårsele och sedan styrdes bilen in i skogen...

Jag lade spår åt Nixa och Dexter och Elin ett långt till Prince och Carro.

Collin var med och vallade ruta för uppletande och han snodde omkring som den silvermink han är bland blåbärsris, snö och is.

Själva uppletandet körde vi i omgångar, dvs med alla hundar ute och varannan gång. I det stora hela får jag säga att det gick bra även om känslan och motivationen dagen till ära inte var på topp.

Dexter gick därefter fint ut i spåret och med hjälp från Elin så tog han sig runt det utan större problem. Hans största problem är väl att behålla fokus och inte släppa spåret.

Nixa´s spår som jag hade gått tidigare var struligt till en början. Elin ville göra ett påsläpp och precis där Nixa kom in så hade det gått ungefär 4000 personer så med solen på väg ner och lite allmän förvirring så tog det nån minut innan Nixa var på banan och kunde plöja på efter mitt spår. Nixa är en kämpe och spårade jättefint, hon är så rutinerad och välkörd så det var inga större konstigheter där.

En viss olust hade präglat dagen och det var med jordens fortsatta existens till följd av vredesutbrott som insats som vi gav oss ut, in i skogen, snö i nacken, ljuset försvinner, hundar som drar och kalla fötter.

Det tog ungefär 5 minuter innan allt hade runnit av mig! Spåret som Elin hade lagt ut var jätteroligt... LÅNGT och desto mer utmanande nu när ljuset tröt, tack gud för pannlampan :)

Så fort Prince hittat en pinne så bytte vi så Carro fick gå först och vice versa. Carro spårar säkert men ibland lite för snabbt. Men den lilla damen var riktigt nöjd när hon hittade sina pinnar och det såg nästan ut som hon log lite hånfullt mot en för att vi inte lyckats gömma dom bättre. Princen gick jättefint han med och såg ut att vara glad och ha roligt ute i spåret.

Efter 1,5-2km hundrace ute i skogen så var vi så tillbaka med Carro och Prince vid bilarna igen...

Fick en riktig motivationsskjuts av Elin när hon berättade att hon tyckte jag skötte mig snyggt och att hon ibland glömmer bort att jag knappt hållit på med det här. Sånt värmer och jag tackar, bugar och bockar för dom snälla orden. Jag är en ung padawan och Elin är min Yoda. Utan henne hade jag varit kvar inne i skogen, utan pannlampa eller spårsele med linan insnurrad i både mig och en hund jag hittat på Blocket.

Du är bäst Elin <3


Vad säger ni, är det ett sunt beteende att frivilligt vara inne i skogen när mörkret faller, det är minusgrader och man är blöt och jävlig? Jag tycker bilden talar sitt tydliga språk, här har vi Elin & Prince i slutet av 2 km kämpande tillsammans ute i spåret. All happy!


Hemma i värmen igen med en Carro som sitter och bökar med sin långa strut till nos i sidan på mig för att jag ägnar för mycket tid här vid datorn istället för att umgås med henne.

Jaja, vi hörs väl imorgon...


Idag vart det massa hund!

Nyss hemkommen från GMBK...

Har vart en förträfflig heldag tillsammans med Elin, Monica och Micke.

Jag och E åkte ut lite tidigare för att rasta av och lägga ut spår åt alla hundar.

Spåren vi la ut var ungefär 300 meter långt men ganska tekniskt. Vi gick parallellspår med kanske 30-40 meters lucka för att sedan korsa, la pinne, gick mot varandra och stod på samma ställe för att sen vinkla tillbaka utåt igen, la pinne och till avslut så blev det en återgång till vinkel med boll som belöning.

Det blev en duell av rang, M&M´s boxerhane Joppe VS Elins boxerhane Prince och båda gick hur fint som helst.

Efteråt så var det dags för Dexter´s spår som Elin lagt ut. Det är SJUKT vad han har utvecklats den lille parveln. Killen har gått 7 spår tror jag det är och han plöjer på jättefint nu. Det ligger lite hjälpande näring ute i spåret än men han har verkligen fattat grejen! :)


Vidare till nästa dubbel-spår och nu var det dags för "The battle of the bitches", Nixa VS Carro.

Man kan ju lika gärna börja kalla det för Tågspår när man kör spår med Carro, hon spårar snabbt, fort och raskt så man får nästan hålla in henne ibland.

Det var lite trixigt där vi korsade varandras spår men i och med att Carro spårade på Elin och hon precis korsade där med Nixa så känns det ju logiskt. Och man är väl lite bortskämd nu när man har en spår-gudinna, "med lite trixande" så handlade det väl om 20 sekunder innan hon var på banan igen och ångade på.

Både Nixa och Carro struntade helt i återgången på slutet utan klippte vinkeln med en gång, nästa gång får vi göra återgång i vinkel och ha slutet rakt fram istället :)


Nu bar det av ner till klubben där Monica & Joppe, Elin & Nixa, Jag & Carro körde lite lydnad. Fritt följ, framförgående och inkallningar.

Det börjar kännas mycket bättre nu när jag och Carro har snackat ihop oss och blivit kompisar.

Hon tycker det är roligt och är med på noterna fram tills det är dags för inkallningen. Där tvekar hon lite och känner sig lite osäker. Inga problem dock, om en månad så kommer hon ligga som en rem längs marken och löpa som en grayhound!

Carro har även den stora äran att pryda Kennel Mallekraft´s förstasida

Efter dessa eskapader så avslutade vi en fantastisk dag med lite bit i miljö. Tack alla för idag!


Mäster Collin

En veckas ledighet framför mig och en avdäckad liten chihuahua ligger i mitt knä.

Äntligen ska vi få leka igen...

Har haft lite dåligt samvete det senaste, att han har fått hamna lite i bakgrunden nu när Carro kommit in i mitt liv.

Collin är min bäste vän, min partner in crime och ständiga följeslagare. Jag kan inte räkna gångerna jag har fått frågan om hur det kommer sig att en kille som jag, väktare, tatuerad, kampsportsutövande, hårdrockare, kalla-mig-vad-ni-vill... går och skaffar en chihuahua.


Svaret är väldigt enkelt. Titta på bilden nedan och säg sen att du inte blir förälskad :P

Collin är väl mer som en katt egentligen, perfekt att ha i lägenhet. Han kräver inte mycket mer än att få ligga i soffan och sova och bli kliad på magen.
Han är dock väldigt smart och läraktig. Jag har haft mina funderingar på att börja spåra med honom sedan jag såg nån på nätet som hade gjort detta och lyckats riktigt bra. :)
Jag har även läst om en hundförare som tränade sin chihuahua i skydd, på skoj. Tydligen så använde han en grytvante som "skyddsärm". Det finns lite kamp i Collin så vi får väl se om vi går den vägen också...

Nu borde jag väl även kunna stoltsera med att vara en av dom mycket få som har både Chihuahua och Malinois hemma. Det låter inte som den givna kombon men det funkar klockrent...


Träningen idag då?
Vaknade sent efter nattens äventyr och begav mig upp till GMBK. En halvtimmes promenad och lydnadsträning fick det bli. Lydnadsträning som faktiskt kändes riktigt bra. Carro var laddad och med och vi hade riktigt kul ihop. Roligt när man känner att man lär sig grejer :)


The dead will walk the earth...

Ja så känner jag mig ungefär...

Kom i säng 06:30, gick upp 08:45 för att åka till Angered och träna, hem igen, sova lite och nu sitter jag på jobbet till 06:00 måndag morgon.

Men om vi backar bandet lite, hur var träningen då?

JO!

Körde uppletande dubbelt med Prince och Carro idag igen, det känns som det funkar bra som motivator för båda två.

Rutan vi vallade var på 20*50 m och ute på en äng. Dagens fångst var 8 små fina saker som låg utplacerade mycket strategiskt i gräset :)

Det här med att skicka varannan gång är super, hundarna är jättetaggade och kör på hårt. Båda skötte sig jättefint, Prince och Elin har funnit varandra ännu en gång. Allt som krävdes var lite vitt vin och räkor samt lite nya friska tag. (Allt relaterat till Camp Bålefalk hittar man HÄR ).

Carro tuffade på ute i rutan och hade nog gärna fortsatt hur länge som helst, men lek med Prince fick henne på andra tankar.

Sedan var det dags för Nixa och skyddsträning, hon hann också med lite lek med Princen innan vi körde igång:

Det blev civilsändande, transporter, utbackningar, attityd i stötar för korgbevakning, trandport baklänges i kudde, bevakning i kudde och final med ett upphopp...

En hel del med andra ord, men hertiginnan av Hovås skötte sig som vanligt perfekt. Nixa du är en söt liten strut :)



Efter lite kaos-sömn och lite ömma strykanden på Collin och Elin så bar det så av till jobbet igen, tjoho!

Ja just det, man kanske skulle ätit något idag också?



Hej mitt vinterland!

Nattjobb som sagt.. Hade den stora äran att få se Göteborg beklädas i vitt hela långa natten. Blöt, slaskig, trött snö som gör folk som bor i Göteborg förståndshandikappade när det gäller bilkörning. "Oj, det är vitt på marken! Jag måste köra i 20 på 90-väg..."

Hem för en rastning med Terminator 2-hunden Carro innan man sov loss en stund.


Upp, snabba ryck, iväg... In med pick, pack och 5 hundar i super-skodan som är en riktig trotjänare vad det gäller hundtransport vid det här laget.

Vidare till Tostared nedanför Kungsbacka där det kördes uppletande i snö.

Vi turades om med Carro och Prince att skicka i en korridor på ca 10*50 m, 10 föremål ute och vars 2 åt gången. Fokus låg på roligt, glatt och lekfullt.

Snabbt och lätt gick det för dom båda. Dom jobbade på bra och hade skitkul.

Det avslutades med skallmarkering med Deter och upplet med "Struten 1". Nixa gör som hon alltid gör, visar vart skåpet skall stå, 4 grejer plockades in snabbt och utan större besvär.

Dexter och Carro fick springa löst ute i skogen och det känns som dom börjar hitta varandra. Carro har börjat bli riktigt nyfiken på den där Dexter och har börjat bjuda in till lite lek. Dom åker i buren tillsammans utan gruff och jag tror att Carro kommer bli en fostrande mor åt Dex. :)

Tony & Kerstin hade skrivit så fint om oss på sin blogg idag. Dom gläds åt våra framsteg även om dom saknar lilla Carro. Kolla gärna in www.brukshundarna.se och även deras blogg. Där har vi några som lägger ner själ och hjärta när det kommer till träning. Det är blod, svett och tårar men det ger resultat. Jag förundras över hur mycket tid, precision och noggranhet dom lägger ner i all träning med hundarna...


Kallare än Sibirien...

Lite försenad hela dagen idag känner jag... Vaknade en timme senare än tänkt och var tvungen att stressa iväg för att köpa foder och kika på present inför ett stundande dop.

Vidare till Kallebäck och köra uppletande med Dexter och Carro. Dexter, fortfarande high on life är en väldigt glad men än så tålamodskrävande tuggmaskin som helst av allt vill springa runtruntruntrunt i cirklar istället för att komma in med saker han hitills råkar hitta ;)

Det där med att han skulle varit körd i uppletande innan Elin fick hem honom är antingen gjort av en totalförlamad, blind, döv och stum människa eller en ren och skär lögn för han har inte en susning om vad upplet innebär än :D

Carro den lilla kämpen, vi tuffar på och lär känna varandra. Hon gick tokbra ut och klippte dom första 3 nästan rakt på. Den 4:e trollade nog jag bort. Den låg inte där jag ville att den skulle ligga/där jag lagt den. Utan vi gick ut och la ny och skickade om och lille musen Carro visade än en gång vart skåpet skulle stå. Husse måste skaffa golf-flagga och ställa ut så han ser ordentligt vart han lagt sakerna :D

Sedan stressa hem och komma ut med Collin, det lilla livet trivs inte riktigt i bilen så här års så han fick va hemma och sova. En promenad med de båda och lite lydnadsträning med Carro på en plan i närheten, känns som vi börjar hitta varandra mer för var gång!

Nu måste jag fixa skit innan det är dags för en smäktande jobbhelg fre, lör, sön 18:00-06:00 med inplanerad träning för både mig och hund, huga...

Det firar vi med en bild på en delfin och en ko!


Dagens

Jahaja....


Då var det uppstigning vid 7 och med varm hand ta emot Elin som slutade jobbet. En fantastisk skogspromenad på 2 timmar var precis vad hundarna behövde.... Nixa och Prince fick lösa av Carro och Dexter att springa löst :)

Den enda vettiga var väl egentligen Collin som stannade hemma och sov i sängen, den lille livsnjutaren...




Väl hemma blev det stor-frukost i form av omelett delux signerad Johannes "Arga kocken" Gustafsson med efterföljande siesta.

Efter uppvak, ännu mera matlagning! Denna gång ställdes det till med fest i form av fajitas! Efter den episkt mexikanska tillställningen och hånskrattande åt folk i Lyxfällan så var det tid att sparka iväg E till jobbet och för mig att vänta ut klockan tills man skulle iväg och köra skydd i miljö.

Det är riktigt kul med skyddet och speciellt när man nu har egen hund ^^

Det var en taggad Carro som redan från bilen visste vad som var på gång... Hon skötte sig snyggt tycker jag. Det är väl fortfarande lite förvirring mellan henne och mig och det tar ett tag innan vi kört ihop oss. Men vi gjorde ett bra jobb får jag säga!







Slappedag

Gick av jobbet imorse vid 6 efter 2 nätter psykbryt, har kommit på att alla som jobbar med planering är dumma i huvudet.

HUR SOM HELST!

Detta är verkligen inte en dag som går till historien...

Elin har hunnit med både sök och spårträning, och jag då?

Njae... Inte direkt skitmycket.

Lite lydnadsträning och en löptur med Carro på 6 km nu på kvällen är vad som har hunnits med.

Min löprunda fick bli straff för att jag inte pallade att släpa iväg min sorgliga ursäkt till kropp för MMA-kvällsträning på Gladius.

Hoppas på nya friska tag imorgon! Då ska jag minsann köra spår, uppletande och sen skyddsträning i miljö senare på natten :D


Dagens reflektion, Carro är fortfarande inte helt bekväm kvällstid. När jag tagit ut henne från bilen på jobbet för rastning så är hon lite stressad. Och nu när jag var ute och sprang så var hon väldigt observant om vad som pågick och vart hon hade mig. Men det kommer väl.. Har vart en rätt så omtumlande vecka för den lilla damen ^^

Har för övrigt kommit fram till att hennes första smeknamn får bli "Musen" och "Struten", dom öronen och nosen skojar man inte bort i första taget....


Som sagt... Slö dag idag:



Jobbdag...

Så här vaknar man om man inte går upp i tid:




Jobbade inatt och fick dessutom stanna på övertid, var inte i säng förens 8 imorse. Men men, vid 13-tiden så var det nån som började klättra/krama/pocka på uppmärksamhet och då var det bara att stiga upp!
Snabb frukost och sen ut i skogen för lite uppletande. Collin var med och vallade och snodde omkring som en mink ibland blåbärsriset. Själva uppletet gick galant, Carro var sugen, glad och duktig. Känns mer och mer stabilt för var dag som går nu. Hon är väldigt "hussig" och det är ju ingen nackdel ;)
Min oro över att släppa henne börjar stegvis försvinna....
Sedan vidare till GMBK och lite lydnadsträning. Efter gårdagens lärdomar så gick det rejält mycket bättre. Det är fortfarande mycket som behöver övas på och jag måste bli bättre på att minnas allt som jag blir visad.
I stora hela, bra kört Johannes!
En avslutande promenad med Carro och Collin ute på skyttefältet där Carro fick springa av sig tack vare den underbara uppfinningen "bollkastar-pinnen" :D
Nu är det dags att fixa saker och ting innan man åker till det underbara nattjobbet ^^ Tjohej...

Idag som idag, idag, idag, idag.....

Sitter på jobbet med ytterligare 10 timmar framför mig och gäspar redan...

Som en liten komplettering till gårdagens inlägg så for vi ner till Åsa för en skogspromenad med flocken på dryga 45-50 minuter och avsluta med att köra lite skydd i miljö med alla dogsen. Så där åkte skydds-oskulden för mig och Carro, hon skötte sig snyggt det lilla lilla vi fick gjort. Men mer om dagen som gått nu...


Dagen har gått i hundens tecken. Kom iväg och la spår åt Carro, Dexter och Prince innan vi åkte upp till GMBK för lite lydnadsträning.

Det är här mitt jobb kommer bli svårast märker jag. För det första så behövs det pluggas på alla moment och regler då jag inte kört "riktig lydnadsträning" innan utan mest bara lallat runt.

Det är ju mycket som ska in i huvudet nu så här i början vad det gäller regler, moment och så-här-ska-man-göra när man är helt grön i både skydd, sök, spår, uppletande och lydnad... :)

Till att börja med så var det en smärre knäck för självförtroendet att inse att man har en lång rackarns väg att vandra men samtidigt nyttigt att se vilket hästjobb som verkligen krävs för att bygga både relation och för att få resultat.

Det är tur att Carro visar när man gör rätt eller fel efter all träning hon gjort innan och att Elin står och skriker "BELÖNA!" och "SÄG LOSS!".

Det gick väl dugligt i slutändan. Hon var glad, sprallig och med till slut. Jättetack till Elin som står ut med min än så länge novis-nivå. Snart blir det bättre, jag lovar <3

Efter lydnad på Prince, Nix och Dex så sladdade vi ner till spåren och dom klarades av utan större problem.

Carro fick tänka till lite i en återgång som jag gjort men hon redde upp det till slut och ångade vidare med svansen i vädret och med solsken i blick ^^ Ingen bom den här gången och en riktigt glad hund som kunde festa loss på både boll och godis i slutet.

En avslutande skogspromenad innan det var tvunget att packa ihop för att bege sig till jobbet.

Så nu sitter man här på jobbet, läsandes regler för brukslydnad. Imorgon ska det försökas hinna med lite upplet och lydnad.


Tjo och tjim!


Lazy sunday

Såja....


Idag styrde vi kosan mot Härskogen och spårträning. Dexter överraskar gång på gång, han kan nog bli en kul kille när han går att samla ihop och han inte är high on life bara han kommer utanför dörren.

Nixa gick bra som alltid men dagens ljusglimt var ändå mitt första spår med Carro.

Elin hade lagt ett jättefint spår som klarades av i väldigt rask takt, hon stormade på som ett tåg med nosen i backen och svansen i vädret...

En miss men vad gör det? Riktigt kul att se vilket bra arbete Tony och Kersin lagt ner på Carro och det kommer bli spår, spår, spår nu framöver. Det märktes att hon tyckte det var riktigt kul :)


Jaha, vad ska man säga mer? Hundar, hundar, hundar överallt!

Hade besök av monica, micke och joppe igår kväll för en guitar hero afton så totalt 6 hundar rymdes utan problem i en trea. Hade någon sagt till mig för ett år sen att du skulle sitta i mölndal med 3 mallar, 2 boxrar och 1 chihuahua längre fram så hade jag bara skrattat. På pappret låter det som en smärre katastrof men det e sjukt va bra det funkar, man märker inte av dom!

Carro har börjat bli hund nu äntligen... Glad, go, tillgiven :)

Jag kommer säkert bli en sån där gammal enstöring som pratar med mig själv, har kofta och 70 katter....


Bra dag

Tjatja bloggen!! >_<


Efter att jag varit ute och rastat hundarna i morse så somnade jag på soffan, en timme senare vaknade jag av att C låg PÅ mig, på rygg snarkandes.

Så ja, det börjar komma.

Ut i vackra vädret och körde uppletande i våran inhägnade rasthage precis vid huset. C va en kämpe och tyckte det va kul att få tänka till lite. Vi körde på och hade riktigt kul tillsammans, avslutade med att kasta boll, kampa och köra lite jaktlek. Fantastiskt kul o få se henne stå med tungan ute, viftandes på svansen och med leklust i blicken :)




Dag 3, en ljusning...

Nu så har jag precis kommit hem ifrån GMBK. Tog en promenad på ca en timme där jag fortsatte min lobbying-kampanj mot Carro. Det var mycket kontaktövningar, klapp, lek och positiva tillrop. I det stora hela känns det som det börjar ljusna lite. Hon blir mer säker för varje timme som går, börjar hålla svansen högre och inte vara så vaksam på allt...

Väl tillbaka på klubben så körde jag lite lydnad, fotgående, platsliggning och annat bös. Hon är en matglad rackare som säljer sin själ mot lite köttbullar.
Som avslutning körde jag inkallningar i lina (vågar inte släppa henne än), jaktlekar och apporter. Till min stora glädje så svarade hon bättre för varje inkallning och var i slutet riktigt med i matchen med ganska glad attityd.

Som sagt, jag ser en ljusning i det här... Hon kommer nog ut ur sitt bipolära tillstånd snart och kan börja vara en malle på riktigt, en som leker, kampar och kör för fulla muggar istället för att vara som ett osäkert litet föl..

Dagens bild:
Utsikt från Örnnästet

Dag 2, the day of darkness...

Jaha, så vaknade vi...
Solen lyste och klockan var 8, tydligen den tiden man vaknar i Småland.
Bara att acceptera läget och ge sig ut på en rastning med efterföljande riktigt hurtig joggingtur på dryga 5 km.
Inga som helst problem att springa med lilla barnet, hon följde nästan slaviskt.
Ett snabbt stopp på huveröds där det inhandlades halsband och back on track-täcke (fint så det förslår).
Sedan blev jag väktare som jag är, satt med den fina tjänsten: "vakta boxer med allergichock" och från och med nu så är Prince nya namn Elefantmannen.
Fram emot kvällen bar det av upp mot GMBK där det tränades lydnad. Där var det mörkt, regnigt och det blåste en hel del.
Carolina af Silverhjelm tyckte mer eller mindre allt var läskigt och var inte alls bekväm i situationen.
Efter lobbying-doggystyle med köttbullar så fick hon på sig täcket och kunde vila upp sig i buren medans jag och E körde lite skydd med Nixa.
Nu sitter jag här med 3 mallar, 1 boxer och 1 chihuahua... Vafan hände?


Dag 1 av härligheten

Efter en episk resa till Åseda så damp det så ner en hund med stora öron på Pinnharvsgatan i Mölndal...
Smått förvirrad över att ha lämnat skogarna för betongen så var det med försynta steg som Carro klev ur bilen.
Efter en 2 timmars promenad kändes det dock bättre, det e ju lite läskigt så vi tar det lugnt och försiktigt.
Nu börjar det!

RSS 2.0