Idag vart det massa hund!

Nyss hemkommen från GMBK...

Har vart en förträfflig heldag tillsammans med Elin, Monica och Micke.

Jag och E åkte ut lite tidigare för att rasta av och lägga ut spår åt alla hundar.

Spåren vi la ut var ungefär 300 meter långt men ganska tekniskt. Vi gick parallellspår med kanske 30-40 meters lucka för att sedan korsa, la pinne, gick mot varandra och stod på samma ställe för att sen vinkla tillbaka utåt igen, la pinne och till avslut så blev det en återgång till vinkel med boll som belöning.

Det blev en duell av rang, M&M´s boxerhane Joppe VS Elins boxerhane Prince och båda gick hur fint som helst.

Efteråt så var det dags för Dexter´s spår som Elin lagt ut. Det är SJUKT vad han har utvecklats den lille parveln. Killen har gått 7 spår tror jag det är och han plöjer på jättefint nu. Det ligger lite hjälpande näring ute i spåret än men han har verkligen fattat grejen! :)


Vidare till nästa dubbel-spår och nu var det dags för "The battle of the bitches", Nixa VS Carro.

Man kan ju lika gärna börja kalla det för Tågspår när man kör spår med Carro, hon spårar snabbt, fort och raskt så man får nästan hålla in henne ibland.

Det var lite trixigt där vi korsade varandras spår men i och med att Carro spårade på Elin och hon precis korsade där med Nixa så känns det ju logiskt. Och man är väl lite bortskämd nu när man har en spår-gudinna, "med lite trixande" så handlade det väl om 20 sekunder innan hon var på banan igen och ångade på.

Både Nixa och Carro struntade helt i återgången på slutet utan klippte vinkeln med en gång, nästa gång får vi göra återgång i vinkel och ha slutet rakt fram istället :)


Nu bar det av ner till klubben där Monica & Joppe, Elin & Nixa, Jag & Carro körde lite lydnad. Fritt följ, framförgående och inkallningar.

Det börjar kännas mycket bättre nu när jag och Carro har snackat ihop oss och blivit kompisar.

Hon tycker det är roligt och är med på noterna fram tills det är dags för inkallningen. Där tvekar hon lite och känner sig lite osäker. Inga problem dock, om en månad så kommer hon ligga som en rem längs marken och löpa som en grayhound!

Carro har även den stora äran att pryda Kennel Mallekraft´s förstasida

Efter dessa eskapader så avslutade vi en fantastisk dag med lite bit i miljö. Tack alla för idag!


Kommentarer
Postat av: Elin

Hur söt är inte Dexter med sin kudde då? :) Kul att se dig och Carro idag igen. De sista inkallningarna var ju riktigt fina. Jag tror vi hittade en nyckel för att lösa upp det lite iaf. :) Ha en trevlig kväll hemma så ska jag jobba på - puh!

2010-11-23 @ 21:53:57
URL: http://blogtown.se/blog.php?id=eloz
Postat av: Johannes

Ja det såg riktigt bra ut i slutet, bra idé!

Nixa gick riktigt fint och din tävling kommer gå kalas... <3

2010-11-23 @ 22:04:36
Postat av: Tony & Kerstin

Kul att se lite lydnad på film.

Lycka till med inkallningen!

2010-11-23 @ 22:43:24
URL: http://brukshundarna.se
Postat av: Monica

Tack för idag, var en riktigt bra träning:)Mest av allt är det så kul att se hur Dexter och Carro har utvecklats på så kort tid, har båda blivit framåt, sociala och roliga hundar:)

2010-11-24 @ 08:48:12
URL: http://joppelito.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0