Hundträning G4S

Japp!

Idag var vi ute på Volvo Bulycke som vi dagen till ära så snällt hade fått låna. Runt 10 ekipage, både nya och gamla bekantskaper och mycket trevligt att lära känna kollegorna bättre. Vi delade upp oss i 2 grupper på 2 olika våningsplan, faktiskt i den byggnaden där jag själv snickrade bilar för 7-8 år sedan. Det kändes mycket bättre att vara här i träningssyfte kan jag säga >_<

Efter några turer som figurant så var det vår tur. Jag och Carro körde först sök på 2 dolda figgar. Den första nosade hon upp, utan större svårigheter bakom en dörr. Sverker sa att jag störde hennes arbete genom att berömma henne under tiden. Så i jakt på figge nummer två så travade jag efter och lät henne arbeta i tysthet. Och vilken skillnad! Den lilla tösen är ju som bekant väldigt hussig och när jag gav henne berömmet under tiden så tappade hon momentet och började socialisera med mig. Sök 2 var jättefint, vi betade av lokalen pö om pö för att komma ner till toaletterna. Där dök hon in på första, snodde runt ett  tag, tittade upp i taket, vände ut och fram till dörren bredvid. Duktiga mus hade fått vittring genom ventilationen för mycket riktigt där inne gömde sig vår figge. Med myndig ton fick hon jagat ut det stora priset, en skyddsärm med tillhörande figurant i. Bra jobbat Carro och bra jobbat Johannes, idag har vi kört skydd minst 7 ggr! ;)

Därefter körde vi lydnad och platsliggning. Det var första gången jag och Carro körde platsliggning full tid och det var skönt att se att det inte var några problem över huvudtaget. Avslutningsvis så körde jag ärmbevakning, transporter och korgbevakning på Sverker. Carro var ren och gick inte om, vi körde på samma linje som tidigare, där figgen manar på Carro att backa ut och lägga sig. Det blir mycket träning just på att lägga sig, hon är ju en känslig liten hund som blir osäker när hon går på utbackningarna. Så beröm så fort man såg att det fanns en intention att lägga sig. Det blir nog bra det här! :) Tack Sverker för en jättekul dag!

Stackars Elin som hade jobbat 19-07, sovit 2 timmar i B-porten och sedan tränat hund på det var inte helt otippat lite sömnig. Nu ligger hon här så sött och sover innan hon ska iväg och köra ännu en natt. Jag känner mig snäll idag och låter henne sova vidare istället för att tvinga henne öva transport och bevakningar :D :thumbup:

På fredag är det julbord med jobbet, det kommer bli grymt!


Många bilar var vi:

Stå som en cowboy:

Kan det vara en figge där inne tro? :


Dagens största öron


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0